Dintre toate fazele din vinificație, fără nici o îndoială, cea mai dificilă și probabil, cea mai intensa este recoltarea. Este un moment critic, deoarece sincronizarea trebuie sa fie perfecta. În cazul în care sunt culesi prea devreme, potențialul strugurilor este pierdut. În cazul în care sunt culesi prea târziu, potențialul strugurilor e trecut. Odata ce fructul este livrat cramei, pasul următor începe cu fermentație. (nimic nu se compara cu mirosul degajat de mustul fermentat).

În timpul acestui proces, vinificatorul gusta si miroase de mai multe ori pe zi mustul, intrebandu-se, “Ce ajustări sunt necesare? Când ar trebui să golim rezervorul și sa impingem tescovină? Modul in care se simte in gura si textura vor continua sa se imbunatateasca? Ne dorim mai mult extract? ” Acestea sunt intrebari zilnice- uneori in mod repetat- pentru fiecare rezervor.

Pentru a asigura sincronizarea perfecta pentru toate etapele de recoltare, toate partile implicate sa conlucreze strâns în procesul de luare a deciziilor. Vinul nostru ar trebui să se dezvăluie ca unul complex și echilibrat, și ar trebui să exprime acel “suflet” pe care ni-l dorim aici la Teravin

Last 30 Posts

Archives by Month:

Archives by Subject: