Ce tip de vin poti consuma atunci cand te afli la dieta?

Moderatia este cheia, si veti fi surprinsi sa auziti ce bauturi contin mai multe calorii decat altele.
Este sanatos sa bei cand te afli la dieta? Intelepciunea conventionala sugereaza ca bauturile spirtoase ne scapa de inhibitii, facandu-ne pe multi dintre noi sa mancam peste masura sau sa fim mai indulgenti cu restrictiile alimentare decat de obicei. Cu toate acestea rezultatele studiilor sunt mixte: Unele sugereaza ca un consum de alcool, sau cel putin consumul exagerat de alcool, poate duce intr-adevar la kilograme in plus, in timp ce altele considera ca nu exista o legatura puternica intre consumul de alcool si cresterea in greutate.

Daca atunci cand consumati alcool aveti tendinta de a manca prea mult, ar fi mai bine sa renuntati total cat timp incercati sa scapati de kilogramele in plus. Daca puteti consuma alcool cu moderatie, fara ca apoi sa va scufundati in bolurile cu chips-uri sau tavile cu tapas, un pahar ocazional de vin sau bere nu ar trebui sa impiedice in mod serios eforturile dumneavoastra. Rezumarea la un consum moderat atunci cand iesiti in oras v-ar putea ajuta sa tolerati mai usor schimbarile de dieta.
In ceea ce priveste bautura care va poate face cel mai putin(cel mai mult) rau in timp va numarati caloriile, cititi mai departe pentru a vedea cateva raspunsuri surprinzatoare:

Vinul: Nivel scazut de calorii
Valoarea medie a caloriilor: 125 per pahar

Un pahar de Merlot sau Sauvignon Blanc nu-ti va afecta dieta. De obicei, cele mai multe vinuri de vanzare au intre 1 si doua grame per ml. Vinurile “seci” ce contin foarte putin sau deloc zahar ramas dupa procesul de fermentatie se gasesc in partea inferioara, in timp ce vinuri “dulci” precum Riesling sau Sauternes se gasesc in partea superioara al continutului de calorii. Un pahar cu 100 ml de vin nu ar trebui sa contina mai mult de 125 de calorii.

Berea: Un caz mixt
Valoarea medie a caloriilor: intre 25 si 140 la 100 ml
Nu exista o formula universala pentru a produce bere si nicio regula pentru a judeca cea mai buna bere pentru dieta dumneavoastra. Cand vine vorba de bere, aparentele pot insela: Berea neagra ”Guinness” are mai putine calorii decat Budweiser sau Heineken. In mod evident, o persoana aflata la dieta are nevoie de ajutor atunci cand alege o bere. Din fericire paginile online precum Efficient Drinker ofera numarul de calorii si gradul de alcool in functie de volum pentru mai mult de 250 de produse – iar daca esti in cautarea unor sortimente fara gluten, Bon Appetit ti-a selectat cele mai bune 10 optiuni.

Bauturile alcoolice distillate: mai simplu, mai usor
Valoarea medie a caloriilor: 320 la 100 ml
Intr-o comparatie pahar langa pahar, lichiorul are de doua ori mai multe calorii decat vinul sau berea. Dar cantitatea de rom sau vodca,consumata in medie, este de 50 ml, astfel incat bauturile spirtoase pot fi o alegere de luat in considerare atunci cand esti la dieta. Sunt si diferente ale continutului de calorii dar cele mai multe rezulta din gradul alcoolic.
Principala preocupare a consumului de bauturi spirtoase nu este legat de alcoolul in sine, ci de combinatiile ce contin multe calorii, precum: cola, siropuri – care pot dubla numarul de calorii. Romul necesar pentru Pina Colada are de exemplu 97 de calorii, dar cand adaugi crema de nuca de cocos si suc de ananas, ai o bautura de 245 de calorii.

Deci, ce alegem?
Daca iti alegi bautura in functie de numarul caloriilor, vei opta pentru o bere, un scotch cu gheata sau un pahar de vin sec. Dar in realitate, diferentele relative mici intre nivelul caloriilor la cele mai multe tipuri de alcool, nu merita o atentie deosebita. Decizia cruciala pentru o persoana aflata la dieta atunci cand ajunge la bar, este de a consuma un singur pahar, indiferent daca este vorba de vin, bere sau lichior.

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title