Vinul pentru nunta. Cum il alegem

Vinul pentru nunta. Cum il alegem

Dacă doreşti să îţi cumperi singur vinul pentru nuntă, atunci ai făcut un pas înainte deoarece eşti suficient de interesat încât să afli mai mult! Învaţă ce vinuri se potrivesc cel mai bine la evenimente precum nunţile şi cât de mult ar trebui să ai la dispoziţie. Vinul este punctul culminant al unei nunţi, aşadar este o idee grozavă să afli care este cel potrivit pentru tine.

Cum sa achizitionezi vinul pentru nunta

Fiecare nuntă are un buget, fie el de 10000 lei sau 1000000 lei. Stabileşte volumul necesar de vin şi apoi vei putea să calculezi cât de mult să cheltuieşti pe fiecare sticlă. Vinul pentru nunta trebuie achizitionat direct de la producator pentru a evita eventualele neplaceri privind calitatea acestuia.

Cât de mult vin cumperi pentru o nuntă

 Să zicem că ai cam 100 de invitaţi. Dacă împarţi numărul la 2,15 vei obţine cam 46 de sticle de vin pentru eveniment. Asigură-te să aproximezi în funcţie de cutie atunci când comanzi. Doar ca să ştii, asta se aplică la toate evenimentele.

Pentru 100 de invitaţi, sticlele de vin de 15 lei vor costa 700 lei (15 lei X 46 de sticle). Dacă e să compari acest număr cu bugetul tipic pentru flori al unei nunţi, este o sumă foarte rezonabilă! Va trebui să îţi pui întrebarea: ce este mai important? Un vin bun sau flori frumoase? Asta depinde în totalitate de tine.

Calculator vin pentru nunta

  • Nunţile de toamnă, iarnă şi primăvară. Oamenii au tendinţa să bea mai mult vin roşu la evenimentele ţinute în interior toamna, primăvara şi iarna. Pentru acest tip de nuntă ar fi indicată o combinaţie de 50% vin roşu şi 50% vin alb.
  • Nunţile de vară şi cele în aer liber. Nunţile în aer liber din zilele călduroase vor determina oamenii să bea mai mult vin alb. Ar fi indicată o combinaţie de 30% din fiecare tip de vin. Ar trebui să iei în considerare şi vinul rosé, mai ales dacă în meniu există pește sau fructe de mare.

Cât de mult vin pentru un toast cu sampanie?

Împarte numărul de invitaţi la 7 sau 9 (7 pentru pasionaţii de vin spumant şi 9 pentru restul). Astfel vei avea suficient vin spumant cât să umpli pe jumătate paharul fiecărui participant la toast.

 Ce fel de vinuri ar trebui să cumpăr?

Trebuie să ai vin spumant pentru toast, însă restul depinde de tine! Ia în considerare următoarele aspecte:

  • Cine participă (non-alcoolici, persoane tinere, rude mai în vârstă)
  • Dacă ai inclus în meniu cărnuri grele pentru cină ar trebui să iei un vin roşu mai tare
  • Dacă ai inclus în meniu peşte pentru felul principal, ar trebui să alegi un vin rosé sau un vin roşu slab ca opţiune ‘roșie’
  • Gândeşte-te la perioada anului, zi şi tematică (formal, casual, tropical)

vinuri nunta

 

Vinul roşu

Vinul roşu este un favorit şi va alcătui cam 50-60% din volumul total de vin de la o nuntă. Este unul dintre vinurile pe care în caz că rămâne neconsumat, îl poţi păstra şi savura după nuntă. Selectarea vinului roşu ‘ideal’ este foarte distractivă. Uite ce îţi recomandăm.

Cumpără 5 vinuri potenţiale care se încadrează în bugetul tău şi gustă-le împreună cu prietenii tăi. Apoi votează-l pe cel favorit.

Opţiuni de vin roşu intre 10-15 lei

Caută regiuni viticole cum ar fi Vrancea, Istria, Minis, Dealul Mare pentru nişte opţiuni de calitate încadrate în acest buget. Gândeşte-te la alternative clasice pentru a cumpara ceva de calitate.

Opţiuni de vin roşu 15-20 lei

Poţi cumpăra cam orice îţi doreşti cu acest buget. Totuşi, ia în considerare regiuni viticole în curs dezvoltare (listate mai sus) pentru vinuri de mai bună calitate. Dacă eşti în căutare de vinuri apreciate în general, încearcă Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra.

Opţiuni de vin roşu 20-30 lei

Vinurile romanesti de calitate se găsesc foarte uşor in acest buget. Poţi căuta vinuri cum ar fi Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon . Toate aceste vinuri vor fi incredibile, aşadar concentrează-te pe o anumită tematică!

30 lei +

Alege vinuri din regiunile tale favorite şi gândeşte-te cu atenţie la modul în care vinul va completa meniul.

Vinul pentru toastul cu sampanie

 În ciuda importanţei toastului cu sampanie, majoritatea oamenilor nu vor bea mai mult de jumătate de pahar de vin spumant. Aşadar dacă invitaţii tăi nu sunt adevăraţi pasionaţi de sampanie, nu va fi nevoie să cumperi prea multă. Trebuie doar să ai suficientă cât să umpli paharele pe jumătate, aproximativ 1 sticlă la 8-10 persoane. Foloseşte bugetul rămas pentru vinuri de calitate!

  • Dacă toastul are loc în timpul zilei sau afară, ia în considerare spumante aromate cum ar fi Prosécco, Cava sau Rosé spumant.
  • Dacă toastul are loc seară sau în interior, caută vinuri spumante mai tari cum ar fi Blanc de Noirs, Blanc de Blancs, Italian Metodo Classico sau Şampanie franţuzească clasică.

 

Vinul alb

Excepţie făcând cazul în care iubeşti cu adevărat un Chardonnay baricat, ar fi înţelept să alegi un vin vrac alb ceva mai slab deoarece acesta tinde să se potrivească mai bine cu toate felurile de mâncare şi au un raport calitate-preț superior(Aligote, Feteasca Alba, Feteasca Regala).

 Vinuri albe cu arome florale si aciditate

Caută vinuri albe precum Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Chardonnay, Verdejo, Pinot Grigio. Aceste vinuri îţi vor mulţumi invitaţii şi sunt ideale în special pentru nunţile de vară.

Vinuri albe păstrate în butoaie de stejar

Pentru o alternativă clasică şi ieftină, caută Chardonnay păstrat în butoaie de stejar din Chile sau Spania. În caz contrar, există vinuri Chardonnay uimitoare în Vartescoiu şi Cirligele care te vor face să zâmbeşti.

 

Nunţile de vară iubesc vinurile seci Rosé

Rosé-ul sec este una dintre cele mai profitabile categorii de vin din Statele Unite. Reprezintă o alegere grozavă dacă pentru felul principal se serveşte somon sau dacă ai un bufet bogat în fructe de mare. Mai mult, vinurile rosé se potrivesc cu o mare varietate de bucătării printre care cea mexicană, indiană, sushi şi tailandeză. Este o varianta indragita de tot mai multi romani.

 

Sursa: WineFolly

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title