Clasificari ale vinurilor

Clasificările la vinuri spumante, conform UE, sunt următoarele:

– Brut Natural sau Brut Zero (mai puțin de 3 grame de zahăr pe litru)

– Extra brut (mai puțin de 6 grame de zahăr pe litru)

– Brut (mai puțin de 15 grame de zahăr pe litru)

– Extra Sec sau Extra Dry (12 până la 20 grame de zahăr pe litru)

– Sec (17 până la 35 grame pe litru)

– Demisec (33 până la 50 grame de zahăr pe litru)

– Dulce (mai mult de 50 grame de zahăr pe litru)

In functie de acumularea zaharurilor, vinurile linistite (ne-efervescente) se impart in:

– Vinuri seci – cu un continut cuprins pana la 4,0 g/l inclusiv

– Vinuri demiseci – cu zahar intre 4,01 g/l si 12 g/l

– Vinuri demidulci – cu un continut de zaharuri cuprins intre 12,01 g/l si 50 g/l

– Vinuri dulci – cu zaharuri peste 50 g/l.

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title