De ce unele vinuri devin mai bune in timp?

Ei bine, vinurile se transforma in otet doar atunci cand sunt fermentate de bacteria acidului acetic cunoscuta si sub denumirea de Mycoderma Aceti. Multe vinuri contin putin acid acetic, de obicei sub pragul de detectie, dar nu intotdeauna.

Ce se intampla de obicei cu vinurile care nu imbatranesc corespunzator? De obicei nu sunt pastrate la temperatura potrivita.

Asta nu explica de ce unele vinuri devin mai bune in timp. In general, asta e din cauza structurii vinului: acid, taninuri si zahar, precum si calitatea fructelor folosite.

Este un rezultat al mai multor factori, cum ar fi soiul de struguri(unii imbatranesc bine iar altii nu), terenul si desigur, vinificatorul. Unii vinificatori tintesc de exeplu la un vin usor de baut, un stil luxuriant de vin care nu va deveni mai bun in timp, in timp ce altii ar putea dori un vin tanar, tanic, care sa poata dura si sa evolueze de-a lungul timpului.

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title