Paul Hobbs

Vinificator

Un specialist specializat pe maturarea in stejar de pe vremea cand era la UC Davis, l-a ajutat pe Paul Hobbs sa ajunga faimos pentru munca sa sub Robert Mondavi, în special ca vinificator pentru colaborarea lui Mondavi-Rothschild cu Opus One. În ciuda experientei din pivniță, Hobbs subliniază cum copilăria la ferma familiei în statul New York l-a ajutat cel mai mult:”Am preferat mereu să fiu în vie”.

Cele două elemente se combina frumos într-un curent de “cruciadă împotriva SO2”. După cum explică el, “a face lucrurile bine în podgorie este numărul unu, astfel încât să aduci struguri sănătosi în crama. O podgorie bine gestionate înseamnă că nu aveți nevoie să adăugați mult SO2”.

Astăzi, Hobbs echilibrează propria sa fabrică de vin Sonoma cu activități de consultanță, care l-a văzut jucând un rol de pionierat în evoluția industriei vinului din Argentina încă de la prima sa vizită la Catena la sfârșitul anilor ’80. În ciuda faptului că admite că nu ar fi putut prezice succesul internațional al Malbececului, recomandările timpurii ale lui Hobbs “cu privire la gestionarea frunzelor, al irigării și utilizării stejarului din SUA au avut un efect de transformare asupra calității soiului.

În ceea ce privește nivelul său de implicare în afacerea unui client, serviciile Hobbs pot ajunge dincolo de pivniță. “Ele pot varia”, explică el. “Uneori este strict pe producție, alteori se ocupă de comercializare. Unii dintre clientii mei sunt foarte, foarte mici, astfel încât acestia ar putea avea nevoie de ajutor în marketing”.

Deși încă nu și-a împrumuta expertiza sa la marii producători de viitor, cum ar fi India sau China, Hobbs confirmă: “Dacă primesc o invitație serioasă cu siguranță aș arunca o privire”. Pentru moment, aceeași dorință pentru o provocare nouă care l-a adus în America de Sud acum 25 de ani este în prezent canalizată într-un joint-venture din Armenia, care urmează să înceapă plantarea în primăvara anului 2014. Într-adevăr, el îl descrie ca fiind “cel mai dificil proiect pe care îl voi face vreodată în viața mea”.

Mai aproape de casă, Hobbs așteapă să planteze o 65 de acri în statul său natal New York, unde a încheiat un parteneriat cu “un producător de top din Mosel”, cu scopul de a produce un Riesling off-dry.

Your SEO optimized title