Peter Gago

Vinificator

Peter Gago este un vinificator și autor englezo-australian precum și custodele actual al Penfolds Grange, probabil cel mai cunoscut vin australian.

El a fost născut în Newcastle, Anglia, unde a trăit până la vârsta de șase înainte de a emigra în Australia, stabilindu-se în Melbourne. El a devenit profesor de liceu de matematică și chimie la începutul anilor 1980, după ce a absolvit de Universitatea din Melbourne cu o diplama Stiinte. La vârsta de douăzeci și nouă, el si-a luat licenta in Stiinte Aplicate (Oenologie) la Roseworthy College, absolvind ca Dux. A început sa lucreze cu Penfolds Vinuri în 1989, producând inițial vin spumant înainte de a trece la vinul roșu și în cele din urmă oenologul Penfolds Red Wine. În iulie 2002, la vârsta de patruzeci și cinci, Gago l-a succedat pe John Duval ca vinificator sef al Penfolds, devenind doar a patrulea persoană să dețină poziția de la Max Schubert care a fost primul numit în 1948. El a fost implicat cu promovarea pe piață a vinurilor Penfolds de la începutul anilor 1990, călătorind mult pentru a participa la spectacole de vin și participand la degustari si cursuri de masterat. În 2005, el a fost numit vinificator al anului de catre Wine Enthusiast Magazine.

Legat de vinificatie, el a spus: “Nu aș spune că stilul meu este evident mai ales în procesul de vinificare, deși eu sunt nu sunt de acord cu procesele de filtrare, de adaugare a drojdiei naturale sau fermentare cu capacul deschis. Pentru mine, este vorba despre a ști când să se intervină și când sa stea departe.”

Gago a co-autorul trei carti despre vin cu Patrick Iland. El este casatorit cu Gail Gago.

Your SEO optimized title