Un pahar de vin va poate proteja inima

Un studiu de la Harvard a arătat că cei care beau o cantitate mică de vin pe zi prezintă mai puține riscuri de insuficiență cardiacă decât cei care nu beau deloc.

Un nou studiu sugerează că un pahar mic de vin pe zi ar putea preveni insuficiența cardiacă.

Bărbați de vârsta a doua care beau vin de până la șapte ori pe săptămână au cu 20% mai puține șanse să sufere de boli de inimă mai târziu în viață, prin comparație cu cei care nu beau deloc, conform studiului de la Harvard.

Același nivel de consum – echivalentul unui mic pahar de vin sau 250 de ml de bere pe zi – a fost asociat cu risc cu 16% mai mic în cazul femeilor.

Chiar și cei care beau două sau trei pahare pe zi au aceeași rată pentru boli de inimă precum cei care nu beau, conform cercetărilor publicate în European Heart Journal, online.

Cercetătorii care au făcut acest studiu numesc „pahar” 14 grame de alcool – echivalentul unui pahar mic de vin, un pic peste 250 ml de bere sau mai puțin de un shot de băuturi tari, precum whisky și vodkă.

Profesorul Scott Solomon, de la Harvard Medical School în Boston a spus: „Aceste descoperiri sugerează că, moderat, consumul de alcool nu contribuie la creșterea riscului de insuficiență cardiacă, poate chiar să protejeze inima.”

Insuficiența cardiacă, afecțiune care afectează 900 000 de persoane din populația Marii Britanii, apare atunci când inima este prea slăbită pentru a pompa sângele eficient în organism.

Se manifestă cel mai adesea după un atac de cord, dar poate avea și alte cauze, precum cauze genetice, puls neregulat, valvă defectă și infecții virale.

Un nou studiu, pe un eșantion de 14 000 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse în 45 și 64, nu demonstrează că un consum moderat diminuează riscul de insuficiență cardiacă, însă a arătat că prin consumul de până la 7 ori pe săptămână, riscurile scad. Cercetătorii au declarat că au încercat să se adapteze și altor factori care ar putea explica de ce aceia care consumă cu moderație au o viață mai sănătoasă din anumite puncte de vedere.

Sursa: The Telegraph

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title