Vanzari record de sampanie pentru anul 2014

În anul 2014, s-au vândut aproximativ 308 milioane de sticle de sampanie în intreaga lume, conform unor cifre provizorii, în timp ce noul director al Comite Champagne se așteaptă ca exporturile să depășească vânzările locale anul acesta.

Comite Champagne – cunoscuta înainte și drept CIVC, este asociația profesională care reprezintă interesele producătorilor independenți(Vignerons) și al Caselor Champagne – a estimat de asemenea că vânzările internaționale de sampanie au atins 4.5 miliarde de euro, spre deosebire de cele 4.3 miliarde din 2013, ceea ce reprezintă a doua cea mai ridicată cifră a totalului, după 2007.

Astfel consumatorii par să țină pasul cu sampaniile mai scumpe, în ciuda reducerilor drastice din diverse magazine în perioada-cheie a vânzărilor, anume în preajma Crăciunului.

Aceaste creșteri în volum și valoare sunt explicate de exportul din 2014, când consumul de sampanie în Franța a fost în continuă scădere, a declarat Comite Champagne. Noul manager, Vincent Perrin, a spus că se așteaptă ca in anul 2015, exporturile sa depaseasca cantitatea vanduta in Franta.

Conform estimarilor, aproape 310 de milioane de sticle de sampanie ar urma să fie produse din recolta anului 2014, au adăugat cei de la Comite Champagne.

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title