Zece sfaturi pentru a comanda vinul la restaurant

1. Somelierul toarna. Tu iei o inghititura. Eziti!? Buna miscare. Sa nu spui niciodata da, la un vin, pana nu esti sigur de el. Incearca-l o a doua oara. In cazul in care ai indoieli incearca-l iar peste cateva minute. Precum sexul la prima intalnire, o sa regret daca nu esti sigur.

2. Sa nu intrebi chelnerul despre: bursa, sfaturi medicale sau ce vin sa alegi pentru felul de mancare comandat.

3. Cum multe restaurant vand vinul la pahar, ele incearca sa-si recupereze pretul platit pe intreaga sticla, de la primul pahar. Incearca sa comanzi o jumatate de sticla. Ca urmare a comercializarii vinului la pahar, restaurantele trebuie sa-ti permita degustarea gratuita.

4. Ce sa faci cu un dop cand iti este prezentat? Nimic. Nu incerca sa-l mirosi. Daca este imprimat, iar sticla de vin este scumpa, verifica ca informatia de pe dop sa coincida cu cea de sticla. In caz contrar ai in fata un produs contrafacut.

5. Pastreaza sorbitul si gargara pentru salile de degustare si apa de gura dimineata. Incearca sa nu intorci stomacurile pe dos invitatilor tai, cu ritualuri primitive.

6. Daca vrei sa comanzi in din timp pentru o cina de afaceri importanta, nu uita sa verifici daca vinul ales de tine se afla in stoc si este disponibil in cantitati suficiente.

7. Asigura-te ca vinul comandat ajunge pe masa inaintea mancarii. Winul fara mancare este in regula; mancarea fara vin este un dezastru.

8. Nu te lasa intimidat de listele mari de vinuri. Sunt prietenele tale. Inseamna ca sunt multe vinuri pe stoc si ai sansa sa gasesti adevarate chilipiruri.

9. Atunci cand degusti un vin, nu-l lasa pe chelner sa-ti doarne atat de putin incat abia iti uda mustata. Acest sfat este valabil pentru barbate si femei deopotriva. Atunci cand beti, feriti-va de chelnerii care iti umplu paharul pana la refuz iar apoi anunta ca sticla este goala si ai nevoie de una noua. Acestia nu sunt chelneri, sunt vanzatori.

10. Daca ti-a fost adus un vin vechi vechi gresit, iar il accepti dupa ce l-ai gustat, trebuie sa-l platesti chiar daca restaurantul a gresit. In cazul in care chelnerul ti-a adus din greseala un vin mai scump decat cel comandat de tine, ar trebui sa platesti pretul vinul comandat.

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title