Vinul poate indica personalitatea individului

Ce spune vinul tau preferat despre tine? Destul de multe, conform unui studiu recent despre vin, comandat de French Wines with Style. Experții au descoperit ca obiceiurile sociale ale băutorilor de vin rosu au fost semnificativ diferite fata de cei care au preferat vinul alb sau roze.

Potrivit The Telegraph, purtătorul de cuvânt al French Wines with Style, Gerard Basset a spus că “băutorii de vin rosu par a fi cei mai relaxati dintre fanii vinului. Băutorii de vin alb iubesc status quo-ul. În timp ce fanii rosé sunt doritori de schimbare.”

De asemenea, studiul a constatat ca cei care beau vin rosu sunt cel mai probabil licentiati, casatoriti si beau mai frecvent decât consumatorii de vin alb si roze. Bautorii de vin alb s-au dovedit a fi mai fericiti cu locul actual de munca, manifestand un interes scazut pentru accederea pe scara profesionala.

Băutorii de vin roșu s-au descris ca fiind încrezători, relaxati, puternici și inteligenti, pe cand consumatorii de vin alb au folosit termeni ca practici, luminos, timid, linistit si rezervat pentru a se descrie. Bautorii Rose-ului s-au autodenumit galagiosi, calzi si incantatori.

Alte deosebiri includ diferențele de venituri – băutori de vin rosu aduc acasă aproximativ intre 64.500 dolari si 72.500 dolari pe an, cei de vin alb între 40.000$ și 48.000 dolari, iar cei de roze in jurul valorii 48.000 dolari. Fanii Rose-ului, folosesc Facebook-ul mai des decat iubitorii de vin rosu, cu 13 de vizite la site-ul pe săptămână, față de opt.

În timp ce studiul face câteva afirmații destul de radicale, ne-am dori să subliniem faptul că aceastea par să fie specifice pentru Marea Britanie – am obtine aceleasi rezultate in Romania? Studiul include răspunsurile a 2.000 de oameni, dar, desi acesta e un număr destul de mic, ne întrebăm dacă e suficient de mare pentru a compensa variația regională în cadrul răspunsurilor din Marea Britanie.

Din aceeasi categorie

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title