Statul care consuma cel mai mult vin

Vaticanul este pe primul loc din lume la consumul de vin pe cap de locuitor conform statisticilor.

Deși extrem de mic, statul Vatican consumă mai mult vin pe cap de locuitor decât orice altă țară din lume, potrivit informațiilor venite de la Institutul Vinului cu sediul în California.

Conform ultimelor statistici ale Institutului Vinului, Vaticanul a consumat 74 de litri de vin pe persoană, aproape dublu față de consumul pe cap de locuitor înregistrat în Italia. O sticlă standard de vin este de aproximativ 0.75 de litri.

În timp ce o parte din consumul de vin este în mod clar legat de ceremonia Împărtășaniei, presa italiană susține că este mult mai probabil pentru că rezidenții din Vatican sunt mai în vârstă (absența copiilor este prezentată în datele statisticice), sunt într-o majoritate covârșitoare de sex masculin, sunt extrem de bine educați și au tendința de a mânca în grup – toți acești factori tind să ducă spre un consum mai mare de vin.

Un alt factor: dimensiunile mici ale Vaticanului fac ca cifrele pe cap de locuitor să fie distorsionate de către activitățile unui grup mic, sau în cazulul Vaticanului, un singur supermarket care vinde vinuri aproape fără taxe.

Alte microstate, includ Andora (46 de litri pe persoană) și insulele franceze Saint Pierre și Miquelon situate în largul coastei de est a Canadei (44 de litri pe cap de locuitor), sunt încă departe de nivelul Vaticanului. Luxemburg, o altă țară mică – deși cu o populație de 535.000, care este de câteva ori mai mare decât populația estimată la 800 a Vaticanului – este nr. 2 pe listă, cu un consum pe cap de locuitor de aproximativ 56 de litri pe an.

Dintre țările mari, Franța și Italia conduce drumul, fiecare cu putin mai mult de jumatate din consumul pe cap de locuitor al Sfântului Scaun.

Din aceeasi categorie

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title