Vanzarile de vinuri portugheze isi continua cresterea si in 2014

Pe baza datelor recente furnizate de ViniPortugal, Wines of Portugal a anunțat un alt semestru puternic de creștere a exporturilor pe piața din SUA, cu o creștere de 19,1 la sută în prima jumătate a anului 2014 (ianuarie-iunie), comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Vânzările vinurilor de masă portugheze(cu excepția vinului de Porto) au crescut pînă la 15.470.000€ (19,5 milioane de dolari la 1/10/14), față de 12.990.000€ (16,290,000 dolari la 31/9/13) cât s-a înregistrat în prima jumătate a anului anterior, ceea ce arată clar o creștere a interesului consumatorilor pentru soiurile unice și amestecurile iscusite ale vinurilor produse în Portugalia.

În luna martie a anului 2012, Wines of Portugal (www.winesofportugal.com) a lansat o campanie de 2.4 milioane dolari pentru a promova vinurile portugheze în SUA. Eforturile campaniei, condusă de directorul de marketing al Wines of Portugal, Nuno Vale și echipa sa, pare să fi dat roade, cu vânzări în creștere de două cifre (în medie cu 15 la suta pe an), de-a lungul celor doi ani ai programului. “Wines of Portugal sunt extrem de multumiti de creșterea constantă pe categoria de vinuri portugheze în Statele Unite de la lansare și până acum”, a declarat Nuno Vale”. Pe baza feedback-ului pozitiv primit de la comercianți și presă pe parcursul anului trecut, suntem încrezători în disponibilitatea consumatorilor de a explora in continuare diversitatea incredibilă a ofertei de vinuri premium din Portugalia, pe măsură ce gradul de conștientizare crește”.

În timp ce volumul exporturilor din Portugalia către SUA continuă să urce – cu 21 la sută pentru prima jumătate a anului 2014, vânzările de vinuri portugheze au înregistrat o creștere de la 5.370.000 de litri în prima jumătate a anului 2013 la 6.510.000 de litri pentru aceeași perioadă a anului 2014.

Wines of Portugal are plăcerea de a invita toți partenerii comerciali și presa pentru a participa la Wines of Portugal Annual Grand Tastings in Boston în data de 20 octombrie 2014 și în New York, la 22 octombrie 2014. Descoperiți gama de vinuri din Portugalia, de la cele roșii seci de Bairrada la delicioasele vinuri albe din Vinho Verde și de la nou-redenumite regiuni Tejo și Lisabona la ofertele progresiste din Douro. Participantii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a se alătura Maestrului Sommelier Evan Goldstein în degustarea unei selecții a “50 Mari Vinuri Portugheze”, așa cum au fostselectate de Joshua Greene de la revista Wine & Spirits. Locurile sunt limitate.

Despre Wines of Portugal

Brandul „Wines of Portugal” este gestionat de ViniPortugal, o asociație comercială al cărei scop este de a pozționa Portugalia ca următor punct de atracție pe scena internațională a vinurilor. Wines of Portugal oferă suport strategic pentru sectorul vitivinicol portughez, reunind organizații care reprezintă distribuitori (ANCEVE și ACIBEV), producători (FENAVI și FEVIPOR), cooperativele de vinificare (FENADEGAS), distilării (AND), fermieri(CAP), regiuni delimitate (ANDOVI ) și organisme guvernamentale (IVV).

Din aceeasi categorie

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title