Vinul la dozator

Cand spui ca bei un “kegger”, de acum inainte va trebui sa specifici. Kegs-urile nu mai sunt doar pentru bere, exista un nou venit in lumea bauturilor portabile: vinul. Cum se afirma intr-un reportaj facut de The Globe and Mail, vinul la dozator este un sistem nou, care a inceput sa-si faca loc in barurile si restaurantele din America de Nord.

Butoaiele cu vin au existat din totdeauna, dar noul sistem de turnare este laudat ca fiind ecologic si eficient. Butoaiele sunt realizate din otel inoxidabil, contin in jur de douazeci de litri si folosesc azot sub presiune pentru a impinge vinul spre dozator.
Quentin Kayne, un manager de restaurant din Naramata, British Columbia, recunoaste ca a avut indoieli la inceput:“Am fost extreme de surprins. Nu se simt nici note reziduale de azot sau miros. Nu este nevoie de dozare cu sulf. Si pentru ca se afla sub presiune, spre deosebire de vinurile la cutie, nu exista contact cu oxigenul. Iese perfect de fiecare data, avand acelasi gust dorit de vinificator, de la primul pana la ultimul pahar”.
Dupa cum se dovedeste, vinul la dozator ar putea fi la fel de prietenos cu portofelul dumneavoastra, cat si cu mediul inconjurator. Sistemele de pastrare a vinului imbuteliat la sticla, pot costa mii de dolari, dar fiecare bar sau restaurant care vinde bere la draft nu trebuie sa faca altceva decat sa adauge un dozator. De asemenea, avand vinul la dozator, ar elimina aproape toate deseurile de sticle, cutii si dopuri de pluta.
Nimeni nu neaga farmecul unei sticle de vin, dar pentru localurile care-si doresc sa faca bautura mai ieftina si accesibila clientilor, vinul la dozator ar putea fi solutia.

Din aceeasi categorie

1 Comment

  1. interesant!!!

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title