Pretul vinurilor de calitate va creste

 

Consumatorii s-ar putea să plateasca mai mult pentru o sticlă de vin de calitate anul acesta, întrucât preturile vor creste ca rezultat al îmbunătățirii situatiei economice și a cererii in crestere, conform unui nou sondaj realizat de Banca Sillicon Valley.

Acesta se bazează pe răspunsurile a aproximativ 600 de producători de pe Coasta de Vest iar cercetările în desfășurare au indicat că vânzările vinurilor de calitate ar trebui să crească cu 14-18% în 2015. Industria vinului de calitate este definită în termenii acelor sortimente care costă 20 de dolari sau mai mult.

„Eu mă aștept să avem un an de exceptie în ceea ce privește creșterea prețurilor”, a spus Rob McMillan, fondatorul diviziei de vinuri a Băncii Sillicon Valley și autorul raportului.

Această creștere a prețurilor apare în ciuda unor rezerve generoase din pivnițe și depozite, datorită ultimelor trei recolte bogate, din regiunea viticola North Bay.

McMillan atribuie această creștere, veștilor bune din economia americană, cu rate de șomaj mai mici, prețuri reduse la benzină și o valută puternică – dolarul, toate astea combinate cu cererea în creștere, mai ales că a crescut consumul de vin de calitate pentru al douăzecilea an consecutiv în 2014.

Veniturile cramelor au crescut cu 8% în primele nouă luni ale anului 2014, conform informațiilor oferite de banca. Printre alți factori care au contribuit la această creștere se numără abolirea unor „legi albastre”(cunoscute de asemenea si ca legile de Duminica – sunt legi menite să restricționeze sau să interzică unele – sau toate activitățile – din ziua de duminică, pentru activitati religioase), mai puține restricții impuse cramelor în legătură cu livrarea directă către consumatori și alegerea unor mărci mai scumpe de către consumatori, în special pentru vinul roșu.

Dar nu avem doar vești bune. Vinurile care costă mai puțin de 7 dolari sticla au înregistrat puține vânzări anul trecut și se preconizeaza că vor continua în această direcție și în 2015.

„Asta este o piață care nu o duce bine”, a spus McMillan. „Prezintă o supraofertă structurală și va trebui să se confrunte cu importuri care sunt chiar și mai ieftine”, din cauza dolarului puternic.

Sondajul a abordat și alte chestiuni specifice acestei industrii, printre care se numără faptul că Oregon și Washinton prezintă creșteri importante în plantările de vii. Acest trend se va mentine si în viitor, dat fiind prețurile mici ale pământurilor în zona Nord-Vest a Pacificului – prin comparative, un pogon de vie in Napa Valley costa in jur de 350.000 de dolari – si a unei disponibilitati mai mari de teren.

 

Din aceeasi categorie

No Comments Yet.

Comenteaza acest articol

Your SEO optimized title